Sunday, 29 January 2012

Spageti Bolognese


Merasmikan entry blog simpanan resepi ni dgn savekan resipi spageti...:)

Rebus spageti ikut arahan di peket
Tambah myk masak @ myk zaitun sket supaya tak melekat dan garam sket ajer..
                  
 Goreng  tanpa myk sausage (make sure kuali guna type kuali yg sesuai...kalau tak melekat nanti)

 Goreng tanpa myk meatball

 Lepas basuh dan tos goreng daging kisar tanpa myk

 Tumis bawang merah & putih yg di blend dan yg dipotong dadu
Then tumis cabai blend (2 sudu je) ikut lah nak pedas ke tak

Masukkan Sos Prego (yang dlm tin punye ada tanda halal)
Masukkan air + bahan2 yg di goreng td + sos cili sket + garam + serbuk oregano + cendawan butang
Tunggu sampai pecah myk sikit & pekat sket


Tarra...siap :)


Bahan2:

spageti
daging kisar
sos spageti
bwg merah & putih
cabai blend
sausage
meatball
cendawan butang
serbuk oregano
parsli & tomato potong dadu (hiasan)
garam & gula secukup rasa

sumber : carba marba..sini situ sana sini

No comments:

Post a Comment